EZO-BLUDY I.

EZO-BLUDY  I.
Autor: Jana Marie • Zpět na BLOG  

Zaměřila jsem se na nešvary, které jsou v "ezo" rozšířené a ve kterých je možné ZABLOUDIT.

Důležité: neřeším, co je a není "pravda" 
- má práce je ukazovat, co je pro vás DOBRÉ, co přináší zdraví, štěstí, vnitřní klid.

=================================


PRAVDA 
- pravda je cokoliv, čemu z celkové nabídky uvěříte a TÍM si to aktivujete do vaší pravdivé zkušenosti, tím se to stane OPRAVDU vaší skutečností. NAD rovinou "pravda" je ještě vyšší rovina - a to je DOBRO. Co je pro vás DOBRÉ je pro vás důležitější hledisko, než co kdo považuje za jeho pravdu.



RODINA 
- ano, JE nutné mít vztahy "vyřešené". To ale neznamená, že musíte docílit toho, že všichni příbuzní jsou vaši přátelé a rádi se stýkáte. Ten vztah má být "vyřešený" především uvnitř vás - a navenek můůůže mít i takovou formu, že se s příbuzným nijak nestýkáme ani nekomunikujeme, protože je prostě jiný, než vy.

Tak, jako se můžete rozvést z manželem a už se s ním nijak nestýkat, tak se můžete (vnitřně) rozvést i s tchýní, bratrem apod. Opravdu dobrý vztah je potřeba mít jen sám se sebou. Ostatní lidi nedělte na příbuzné a nepříbuzné, ale na ty, se kterými CHCETE být v kontaktu (a on také) a na ostatní. Pouto srdce je mnohem důležitější, než "pouto krve".



VÝŽIVA 
- jídlo a pití má na naše tělo TEN efekt, který od toho OČEKÁVÁME. Ve skutečnosti je potrava neutrální, nebo kladná - je to zhmotněné Světlo. 
 Jídlo si dáváme do HLAVY - TA určí, jak to zapůsobí na naše fyzické buňky. Svým názorem na své jídlo určujeme jeho efekt na své tělo. Dodám, že šťastného člověka lákají jídla, která jsou pro něj dobrá. Tedy kdo očekává dobro, ten má za odměnu dobrý efekt toho, co jí.



PENÍZE 
- přestaňte řešit otázky typu proč má hokejista o tolik víc peněz než doktor nebo proč má modelka víc než učitelka. Každý si může vybrat, co CHCE dělat - a vybírat si může i podle finančního kritéria. Pokud chcete primárně vydělávat, můžete se stát fotbalistou nebo obchodníkem, zkuste si to zvládnout.

Kdo chce být hasič nebo učitelka, má k tomu většinou své důvody a VÍ, že peníze to nejsou. Neřešte, kolik vydělává Mareš a proč je to "nespravedlivé". JEDINÝ efekt takových úvah je totiž to, že VY se oddělujete od peněz, které k Vám můžou proudit nejen skrze vaší práci.



ZRCADLA 
- ano, vše co vnímáte KOLEM sebe je jen váš odraz - nejedná se ale o váš charakter nebo vlastnosti nebo skutky. Jedná se o vaše POCITY. O příběh, který si vyprávíte V DUCHU. Ten se zobrazuje ve vašem těle, domově, rodině, vztazích, peněžence, městě atd.



KARMA 
- velmi si zjednodušíte další postup, když tohle slovo začnete IGNOROVAT. Je to něco, co už není potřeba brát v potaz, z tohoto pohledu je to už nefunkční model. 
 NIC z toho, co BYLO, vás nelimituje v tom, co BUDE. 
Tohle už se prostě prozradilo, už se to víí. Takže stejně, jako už nechodíte do Tuzexu, i když to dřív svůj význam, tak už se nemusíte věnovat ničemu "karmickému".



DUCHOVNÍ 
- co je a co není "duchovní"? Je to jednoduché, duchovní je VŠECHNO. Jsme duchovní bytosti pohybující se v prostředí duchovní podstaty. Není nic, co duchovní není. Tohle slovo si tedy můžete taky "škrtnout", stejně, jako např. neřešíte, co ze vzduchu je vzdušné nebo co je ve vodě tekuté. Ve světě a životě je vše "duchovní", takže to není třeba jmenovat.



SERIOZNOST 
- serioznost a lehkost a legrace jde ruku v ruce. Kdo si serioznost a respekt plete s vážností, nejlépe smrtelnou, ten je mimo mísu:-). Nic neberte příliš vážně a úplně seriozně (hodnotně) se smějte a užívejte energie lehkosti. Když něco opravdu dobře umíte, tak je to pro vás snadné a zvládáte to s úsměvem.



EGO 
- ego není čert, ale užitečný nástroj, podobně jako třeba ruce. Díky egu můžete zaměřovat SVOU pozornost na SVÉ věci (což je docela dobrý nápad, haha). Ego není potřeba "překonávat" nebo dokonce ničit. Těžko by se vám bez možnosti fokusu na sebe tvořily ty krásné věci, které máte prožívat a přinášet.



PRÁCE NA SOBĚ 
- není náročná, je to příjemná a snadná věc, když víte, kudy na to (nebo když víte, kdo vám to umí prakticky ukázat a nasměrovat vás). Když se z toho stává dřina, tak to děláte špatně. 
Když něco děláme dobře, tak se u toho cítíme dobře a jde to snadno.



GURU / MISTR 
- to už je taky "tuzex":-), už to není funkční model. Po roce 2012 už opravdu žádný vnější mistr není potřeba. VY jste svůj vlastní Mistr, jen vy jste expert na to, co je PRO VAS dobré. 
 Nenechávejte se vést k tomu, CO máte dělat. Pokud se chcete nechat vést, tak JEN k tomu, abyste se VY spojili s tím, že VY víte, co chcete. Nikdo už NENÍ guru nebo mistr, leda si na to někdo může ještě hrát.



ASIE 
- nemusíte do Himalájí proto, abyste udělali posun ke svému zdraví / štěstí / radosti / poslání / hojnosti / podstatě atd. Vaše místo je TADY. Tady máte všechny možnosti k dosažení své plné realizace.



ZLO 
- není vnější zdroj zla (ani nemoci, chudoby, nebezpečí..). Zlo existuje, ale vzniká jen zúžením Dobra. Peklo vniká tehdy, když si někdo svou myslí zabrání proudu přirozené (tedy kladné) energie.
Zlo nemá žádný vnější zdroj. (Dobro díkybohu ano)

--------------------------------------------------------------

Je to dlouhé, rozhodla jsem se to rozpůlit, příště sepíšu Ezo-bludy II.

Pokud se něco z toho týká potíží, které zrovna vy řešíte,  budu ráda komunikovat. 
Jana Marie
 

© 2024 Jana Marie eden, Praha • Všechna práva vyhrazena.
Tvorba webových stránek - webSEO.cz